Često postavljana pitanja

 

Konstantno ažuriramo ovu listu često postavljanih pitanja na osnovu vaših povratnih informacija. Ukoliko smatraš da nešto nedostaje, slobodno nam piši na kontakt@helloworld.rs.

 

Q: Koji su minimalni uslovi za ulazak u bazu?

Da bi kandidat pristupio bazi potrebno je da ima minimum dve godine radnog iskustva u IT oblasti. Izuzetak su osobe bez radnog iskustva u IT kompaniji, ali koje su radile na ozbiljnim projektima. Stručno obrazovanje (Elektrotehnički fakultet, Matematički fakultet, Fakultet tehničkih nauka itd.) je prednost, ali su dobrodošli i kandidati koji su, kroz neformalno obrazovanje, stekli relevantno znanje.

Q: Na koji način dobijam ponudu?

Kada popuniš profil i aktiviraš ga, postaješ pretraživ u našoj bazi. Poslodavac koji poželi da stupi u kontakt sa tobom, mora prvo da odgovori na tvoja pitanja. Njegova ponuda i odgovori na pitanja ti stižu putem mejla, a potom ti biraš želiš li da stupiš u kontakt sa njim ili ne. 

Q: Da li je moj profil anoniman?

Apsolutno! Svi tvoji kontakt podaci su anonimni. Kada poslodavac poželi da te kontaktira, ti biraš da li ćeš mu dozvoliti pristup svojim podacima.

Q: Komunikacija sa poslodavcem

Kada ti neka ponuda bude interesantna i pristaneš na kontakt sa poslodavcem, dalja komunikacija je na vama. Tim sajta ti je na raspolaganju do tog momenta, a sve dalje odluke su na tebi :)

 

O altTabu

Zaslužuješ posao o kakvom sanjaš :)

 

Tim sajta HelloWorld.rs je u poslednje vreme istraživao domaće IT tržište i došli smo do zaključka da je većina kvalitetnih, iskusnih ITevaca vrlo pasivna po pitanju traženja posla, ali i dostupnosti. Kada smo pričali sa njima shvatili smo da su oni svesni da „posao iz snova“ postoji, ali da je do njega teško doći (ili se ni ne trude). Problem je u oskudnoj ponudi koja odgovara njihovom iskustvu i veštinama. To je bio dovoljan razlog da pokrenemo altTab, platformu gde ITevci dobijaju isključivo one ponude za posao koje im odgovaraju.

Inovativni pristup zapošljavanju u IT sferi

 

altTab omogućava kandidatima kontakt sa poslodavcima koji su u mogućnosti da ispune njihove uslove, a poslodavcima da na brži i lakši način dođu do kvalitetnih kandidata, koji su spremni za iskorak u svojoj karijeri.

Tim sajta HelloWorld.rs je agregirao kvalitetne kandidate u jedinstvenu bazu, koju će poslodavci moći da pretražuju. Ukoliko kompanija ispunjava većinu uslova, stiče mogućnost da pošalje zahtev za kontakt radi dalje saradnje. Do momenta kada korisnik pristaje na kontakt sa poslodavcem, njegovi kontakt podaci nisu vidljivi nigde na sajtu.

Korisnik popunjava svoj profil, gde unosi podatke o dosadašnjem iskustvu, obrazovanju, kao i želje i uslove za budućeg poslodavca. Do sada je kandidat o kompaniji i radnoj atmosferi mogao da sazna u oglasu za posao (delimično) ili tek na intervjuu. Sada ima priliku da postavi uslove kroz pitanja i dobije odgovore i pre stupanja u kontakt sa poslodavcem. Upravo to smatramo najvećom vrednošću našeg servisa.

1

2

Kako se rodila ideja?

 

Kroz razgovore sa domaćim ITevcima saznali smo da su se zasitili dosadašnjeg načina zapošljavanja. IT je polje koje se razvija neverovatnom brzinom i tržište mora da odgovara na potrebe njegovih zagovornika. Klasični oglasi za posao su postali pamfleti kompanija, a uslovi koji se postavljaju u njima su često ili nerealni ili nisu ni predstavljeni.

Tradicionalni načini regrutacije – kroz CV-jeve i oglase za posao postaju prevaziđene kategorije. Budućnost je u poklapanju zahteva zlata vrednih ITevaca i onoga što poslodavci mogu da ponude.

Promeni svoje radno okruženje, otkrij šta zaista želiš da radiš i prati svoju želju. HelloWorld tim će ti pomoći u tome :)

 

Uspešno
Neuspešno urađena operacija